Restaurantstraat.nl

Restaurantstraat uw eten en drinken blog

Picanha: de beste Braziliaanse biefstuk

2 min read
picanha

Picanha is een Braziliaanse steak die over de hele wereld steeds populairder wordt. Het staat bekend om zijn intense smaak en malsheid. In deze blogpost bespreken we wat picanha is, waar het vandaan komt, en hoe het te bereiden. We geven ook enkele recepten om te proberen!

Wat is picanha?

Picanha (uitgesproken als pee-kah-nyah) is afkomstig van de stuit of bovenste lendekap van de koe. Het heeft een dieprode kleur en een intense smaak die het een favoriet maakt onder biefstukliefhebbers. Omdat het een taaier stuk vlees is, moet picanha langzaam worden gekookt om maximale malsheid te bereiken.

Hoe te bereiden

Picanha kan worden gegrild, geroosterd of gebakken, en er zijn genoeg recepten om uit te proberen. Als u op zoek bent naar iets anders, waarom probeert u dan niet picanha met chimichurri saus? Chimichurri is een pittige Argentijnse saus op basis van kruiden en specerijen. Het past perfect bij picanha’s dieprode kleur en intense smaak.

Hieronder zijn nog twee recepten waarop u picanha kunt bereiden.

Gegrilde Picanha steaks

Ingrediënten:

– 2 picanha steaks

– 1 eetlepel olijfolie

– 1 theelepel zout

– 1/2 theelepel zwarte peper

Instructies:

1. Verwarm de grill voor op middelhoog vuur.

2. Meng in een kommetje olijfolie, zout en zwarte peper. Wrijf het mengsel gelijkmatig over de picanha steaks.

3. Grill gedurende 6-8 minuten per kant, of tot de gewenste gaarheid is bereikt. Onmiddellijk opdienen.

Geroosterde Picanha met Chimichurri Saus:

Ingrediënten:

– 2 picanha steaks

– 1/4 kopje Chimichurri saus (recept volgt)

– 1/4 kopje verse peterselieblaadjes

– 2 eetlepels verse oreganoblaadjes

– 2 eetlepels extra vergine olijfolie

– 1 eetlepel rode wijnazijn

– 1 teentje knoflook, fijngehakt

– zout en zwarte peper, naar smaak

Picanha steak met champignonsaus

Ingrediënten:

– 2 picanha steaks

– 1/4 kopje champignonsaus (recept volgt)

– 1/4 kopje verse peterselieblaadjes

– 2 eetlepels verse oreganoblaadjes

– 2 eetlepels extra vergine olijfolie

– 1 eetlepel rode wijnazijn

– 1 teentje knoflook, fijngehakt

– zout en zwarte peper, naar smaak

Instructies:

1. Verwarm de oven voor op 400 graden F

2. Meng in een kleine kom de champignonsaus, peterselieblaadjes, oreganoblaadjes, extra vierge olijfolie, rode wijnazijn, knoflookteentje, zout en zwarte peper. Meng goed om te combineren. 3. Leg de picanha-steaks op een bakplaat en verdeel de champignonsaus erover. Rooster 20 minuten, of tot de gewenste gaarheid is bereikt. Serveer onmiddellijk.

Wilt u na het lezen van dit artikel het beste vlees bestellen? Ga dan naar www.themeatlovers.nl!